دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳

ورزش های اصلاحی سرگیجه ناشی از گوش میانی

ورزش های اصلاحی سرگیجه ناشی از گوش میانی

یکی از مشکلاتی که می‌تواند زندگی شما را تحت تأثیر قرار بدهد، سرگیجه یا احساس عدم تعادل است.

با در نظر گرفتن اینکه علائم و احساسات سرگیجه به طور ناگهانی ظاهر می‌شود می‌تواند بسیاری از فعالیت‌های روزانه شما را تحت تأثیر قرار دهد. در حال حاضر ورزش‌های مناسب برای درمان سرگیجه گوش میانی وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید در روند بهبودی خود عملکرد مهمی را داشته باشید. سرگیجه گوش میانی می‌تواند به دلایل و علل مختلفی به وجود بیاید که برخی از این دلایل شامل مشکلات گوش داخلی یا سیستم عصبی است.

انجام برخی از حرکات و تمرین‌ها می‌توانند به مغز و بدن کمک کند تا روند درمان سرگیجه را راحت‌تر نماید. در واقع حرکات تکرارشونده بر سیگنال‌های گیج ‌کننده سرگیجه اختلال ایجاد می‌کند و آن‌ها را در نهایت مغلوب می‌کند. علاوه‌ بر این با انجام تمرینات ورزشی قادر خواهید بود تا در زمان شروع ناگهانی سرگیجه و احساس حرکت، مدیریت بهتری داشته باشید. نکته مهم و حائز اهمیتی که در رابطه با انجام حرکات ورزشی برای درمان این سرگیجه وجود دارد این است که باید به آرامی اقدام به انجام این حرکات کنید و توجه داشته باشید که واکنش‌های اولیه امکان دارد باعث بدتر شدن احساس شما گردد. حتماً حرکات را به صورت جداگانه انجام دهید و در بین حرکت استراحت نمایید. توصیه می‌شود تا پیش از انجام حرکات ورزشی با متخصص خود مشورت کنید و در صورتی که علائم سرگیجه شما جدی‌تر است یا علائم جدیدی را پس از انجام حرکات ورزشی مشاهده کردید با متخصص خود در میان بگذارید. برای درمان سرگیجه حتماً توسط متخصص، تست سرگیجه دهید تا میزان سرگیجه و ورزش مناسب برای رفع آن را بدانید.

پیش از هرکاری ببینید کدام گوش باعث سرگیجه شما می شود. طوری دراز بکشید که سرتان کمی از لبه آویزان شود، سر رو به طرف راست برگردانید و بعد سریع دراز بکشید. یک دقیقه صبر کنید و ببینید آیا احساس سرگیجه دارید یا نه. به جایگاه نشست برگردید و در طرف دیگر آن را تکرار کنید. اگر وقتی به سمت راست هستید احساس سرگیجه می کنید، این به این معنی است که گوش راست شما مشکل دارد اگر سرگیجه زمانی که سمت چپ دراز می کشید اتفاق افتد، مشکل گوش چپ تان است.

چند تمرین برای رفع سرگیجه

۱-تمرین Gufoni برای رفع سرگیجه

بنشینید روی یک میز پاهایتان را آویزان کنید. به سرعت به سمت سالم خود خم شوید تا زمانی که سرتان به روی میز برسد و صبر کنید تا گیجی متوقف شود. به سرعت سرتان را به سمت میز در زاویه ۹۰ درجه بچرخانید و ۳۰ ثانیه صبر کنید. به موقعیت نشستن با حرکت سریع برگردید و این حرکت را ۳ بار تکرار کنید تا سرگیجه شما رفع شود.

۲-تمرینEpley

روی تخت خواب خود بنشینید و یک بالش پشت سر خود قرار دهید تا وقتی که بر پشت خود دراز بکشید، زیر شانه های شما خواهد بود. سر خود را به طرف "بد" با زاویه ۴۵ درجه بچرخانید و به سرعت دراز بکشید شانه های شما باید روی بالش باشند و سر شما باید خم شود.۳۰ ثانیه در این موقعیت بمانید. سر خود را به طرف دیگر بچرخانید و برای ۳۰ ثانیه نگه دارید سپس بدن تان را در آن سمت بچرخانید. ۳۰ ثانیه صبر کنید سپس به آرامی بلند شوید و برای چند دقیقه آرام بگیرید و این حرکت را ۳ بار تکرار کنید.

۳-تمرین Brandt - Daroff

در یک موقعیت نشسته بر روی لبه تخت خواب خود شروع کنید. به سرعت به سمت راست خود دراز بکشید و بینی خود را به زاویه ۴۵ ° بالا بگیرید. در این موقعیت برای ۳۰ ثانیه بمانید و سپس به موقعیت اولیه برگردید. همان کار را با سمت دیگر انجام دهید. این تمرین را ۳- ۵ بار تکرار کنید.

۴-تمرین سمونت

یکی دیگر از تمرین‌هایی که برای برطرف کردن سرگیجه گوش میانی مورد استفاده قرار می‌گیرد تمرین سمونت است. برای انجام این تمرین بر روی لبه تخت صاف بنشینید و سر خود را ۴۵ دقیقه به سمت راست متمایل کنید. سپس به سرعت به سمت چپ بیاید و سرتان را بر روی تخت قرار دهید. به مدت یک دقیقه صبر کنید و با یک حرکت سریع، بدن خود را به سمت راست بچرخانید. در این حالت زاویه سر خود را نباید تغییر دهید. سپس یک دقیقه در همین حالت بمانید و به آرامی به موقعیت اولیه بازگردید. توجه داشته باشید که پس از انجام این تمرین با مدت ۱۰ دقیقه بنشینید. لازم است تا در طول مدتی که علائم سرگیجه دارید این تمرین را روزی یک مرتبه تکرار کنید. یکی دیگر از تمرین‌های بسیار ساده که برای درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد تمرین فاستر است. برای انجام این تمرین نیازی نیست تا بر روی زمین دراز بکشید. زانو بزنید و دستان خود را بر روی زمین بگذارید سپس اقدام به حرکت سر خود به بالا و عقب کنید. مقداری صبر کنید تا سرگیجه شما از بین برود. سپس پیشانی خود را بر روی زمین قرار دهید و چانه خود را به سمت زانوها جمع کنید. در این تمرین نیاز است تا سر خود را به سمت آرنج سمت چپ‌تان ۴۵ درجه بچرخانید، سپس سر را تا سطح شانه و پشت خود بالا بیاورید، ۳۰ ثانیه در همین حالت بمانید و سپس سر خود را به حالت کاملاً عمود بلند کنید.

علی شعبانی فرد/ مسئول  حرکات اصلاحی هیات پزشکی و ورزشی استان خوزستان

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.