براساس تحقیقات پزشکی جدید، گفته میشود که خرما برای پیشگیری از سرطان شکم نیز مفید است.
خرما به این دلیل که سرشار از فیبرهای طبیعی و بسیار غنی از ویتامینها و موادمعدنی است، فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این محصولات طبیعی حاوی روغن، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همه برای سلامتی بسیار مفیدند.
گفته میشود که مصرف یک خرما در روز برای داشتن یک رژیمغذایی متعادل لازم است. خرما به مقابله با یبوست، اختلالات روده، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال و سرطان شکم کمک میکند که در زیر به شرح هر یک می پردازیم:
یبوست: خرما یک مادهغذایی ملین است. به همین دلیل برای کسانیکه از یبوست رنج میبرند بسیار مفید است. برای بهره بردن از خاصیت ملینی خرما، باید تعدادی از آن را از شب تا صبح در آب خیس کرده و صبح آن را به شکل شیره مصرف کنید.اختلالات روده: محتوی نیکوتینی خرما برای درمان بسیاری از انواع اختلالات روده مفید شناخته شده است. مصرف مداوم خرما کمک میکند همیشه رشد ارگانیسمهای پاتولوژیک را تحت مراقبت قرار داده و درنتیجه به رشد باکتریهای مفید در رودهها کمک شود.
افزایش وزن: خرما بخش مهمی از یک رژیمغذایی سالم به شمار میرود. خرما از قند، چربی، پروتئین و همچنین بسیاری ویتامینهای لازم تشکیل شده است. مصرف آن همراه با رب خیار به از بین بردن لاغری مفرط کمک میکند. یک کیلوگرم خرما حدود ۳۰۰۰ کالری در خود دارد که این کالریها به تنهایی برای برطرف کردن نیاز روزانه بدن انسان کافی است.
سلامت قلب: مصرف خرما برای سالم نگه داشتن قلب بسیار مفید است. وقتی خرما یک شب در آب خیسانده شده و صبح کاملاً له شده و مصرف شود، برای ضعف قلب بسیار مفید است. مصرف آن دو بار در هفته قلب را قویتر میکند.
اسهال : خرمای رسیده حاوی پتاسیم است. پتاسیم برای کنترل اسهال بسیار مهم است. آنها به راحتی هضم شده و برای برطرف کردن مشکل اسهال بسیار مفیدند.
سرطان شکم: خرما برای درمان سرطان شکم بسیار مفید شناخته شده است. محصولی بسیار مفید برای کلیه گروههای سنی است، طبیعی بوده، به اندازه داروها روی بدن خوب تاثیر میگذارد و مصرف آن عوارضجانبی به دنبال ندارد. خیلی سریع هضم میشود و برای ذخیره کردن انرژی اضافی استفاده میشود.
جایگزین قند
خرما پادشاه شیرینیها نامیده میشود و مادهغذایی ایده آلی است که به راحتی رژیمغذایی شما را متعادل میکند. خرما ظرف نیم ساعت به بدن خسته شما انرژی ویژهای میدهد و بهترین غذا برای زنانی است که به تازگی زایمان کردهاند. انجمن سرطان امریکا مصرف ۳۵-۲۰ گرم خرما در روز را توصیه میکند.
گفته میشود که خوردن یک خرما در روز باعث میشود تا پایان عمر چشمانی سالم داشته باشید.فسفری که در ترکیب غذایی خرما وجود دارد، باعث فعال شدن سلولهای عصبی میشود و آهن آن به گلبولهای قرمز خون نیرو میدهد و مانع ایجاد کمخونی در افراد میشود و حتی کمخونی افراد را هم درمان میکند.
خرما مقوم معده و جمعکننده آن است و کلسیم آن موجب تقویت و تسریع رشد کودکان میشود و نیروی بدنی بزرگسالان را افزایش میدهد.ویتامینهای خرما باعث افزایش قدرت بینایی میشود، از خشکی پوست و ناخن و موها جلوگیری و هوش را تقویت میکند.زیادهروی در خوردن خرما فرد را به امراض سوداوی مبتلا میکند و گرفتگی کبد و طحال را به دنبال دارد.
همچنین پوسیدگی دندان و جوش زدن داخل دهان از نتایج زیاد خوردن خرماست.کسانی که گرمی زیاد اذیتشان میکند و با خوردن خرما بدنشان جوش میزند، میتوانند با استفاده از مخلوط خرما و ماست که بسیار مفید و مغذی است، از مزیت خوردن هر دوی آنها برخوردار شوند.خرما خرک (خارک) گرچه شیرینی رطب و خرما را ندارد اما به سبب داشتن املاح بالا، ارزش غذایی و دارویی و درمانی بسیاری دارد.
مصرف شیره خرما به جای مربا که قند بالایی دارد، علاوه بر رساندن انرژی زیاد به بدن، به دلیل داشتن قند طبیعی ضرر ندارد و افراد را چاق هم نمیکند. بیماران دیابتی میتوانند از قند، عسل و کنجد خرما (که سفتتر از عسل خرما و نرمتر از شیره خرماست) استفاده کنند، در ضمن با عسل خرما میتوان در تابستان شربتهای بسیار خوشمزه و مقوی درست کرد.
کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی کرمانشاه @kermanshahsportsmedicine
سهشنبه ۵ دی ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۹
فواید خرما در رژیم غذایی
فواید سلامتی خرما، آن را به یکی از بهترین مواد غذایی برای رشد عضلانی تبدیل کرده است. افراد به طرق مختلف خرما مصرف میکنند، مثل مخلوط کردن خمیر آن با شیر، ماست یا همراه با نان و کره برای خوشمزه و سالمتر کردن غذاها. این خمیر هم برای بزرگسالان و هم کودکان بسیار مفید است، مخصوصاً در طول دوران ریکاوری از بیماریها.
ارسال نظر