شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰

تغذیه و ورزش در کبد چرب

تغذیه

تنها، فعالیت های ورزشی هوازی می تواند سبب کاهش میزان چربی بافت کبدی گردد!

علت برگزیده شدن این موضوع:

  • شیوع بالا و فزاینده بیماری
  •  افزایش شیوع در سنین پایین و کودکان (کاهش سن ابتلا)
  • مشکل تغذیه ای و نقش الگوی تغذیه صحیح در پیشگیری از ابتلا
  • نقش ورزش در پیشگیری، بهبود و کنترل بیماری
  • بیان راهکارهای غیرعلمی و آسیب رسان به تندرستی در فضای مجازی
  • افزایش سودجویی های فردی و گروهی در این زمینه (مانند: وبلاگ فروشگاه اینترنتی فرطب)
  • قابلیت بیان راه کارهای ساده قابل اجرا و سالم

یکی از مشکلات تندرستی امروز مردم در جهان و نیز ایران، فراوانی فزاینده شیوع بیماری کبد چرب از نوع غیرالکلی آن است. جنبه مهمتر و نگرانی در زمینه لزوم توجه به این بیماری، کاهش سن ابتلا به آن است که در سالیان اخیر به فراوانی دیده می شود.

کبد چرب که به دو شکل الکلی و بیشتر غیرالکلی دیده می شود، ناشی از سبک زندگی اشتباهی است که با تغییر در ذائقه ناشی از گذر تغذیه ای جوامع همراه بوده است. هرچند این بیماری بیشتر در افراد چاق و دارای اضافه وزن، به ویژه چاقی شکمی دیده می شود، با اینحال، افراد در افراد کم وزن نیز دیده می شود.

تداوم این بیماری منجر به سیروز کبدی و تخریب کامل بافت کبد می شود که نیاز به پیوند کبد و یا مرگ را به دنبال دارد.

در این مقاله به بررسی نشانه ها، علت، نقش تغذیه و توصیه های ورزشی در بروز کبد چرب پرداخته ایم.

دریافت فایل تکمیلی...

نگارش: فرید اردیخانی، مسوول کمیته تغذیه هیئت پزشکی ورزشی استان کرمانشاه

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.