شنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۷

دکتر تمدن تشریح کرد؛

فعالیت بدنی و کاهش استرس و اضطراب

با توجه به آنکه دیابت ۷۰ میلیون زن را در سراسر جهان مبتلا کرده به نظر می رسد این میزان در سال ۲۰۲۵ به ۲ برابر افزایش یابد.

دکتر زهرا تمدن نائب رئیس هیأت پزشکی ورزشی استان فارس ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت:آنچه که از طریق تحقیقات پزشکی حاصل شده نشان می دهد که دیابت علاوه بر بیماری های قلبی _عروقی می تواند به کوری، آسیب عصبی، نارسایی کلیه، زخم پای دیابتی و قطع پا منجر گردد که تحقیقات جدید فعالیت های ورزشی را در کاهش این امر بسیار اثرگذار می داند.


وی افزود:پزشکان معتقدند که زنان مخصوصاً در دوران یائسگی در معرض خطر ابتلاء بالاتری نسبت به این بیماری قرار دارند، فعالیت بدنی منظم کمک می کند تا استرس، اضطراب و افسردگی و تنهایی کاهش یابد.این فعالیت ها به خصوص در میان زنان حائز اهمیت است جراکه میزان افسردگی زنان نسبت به مردان چه در کشورهای توسعه یافته و چه در کشورهای در حال توسعه دو برابر است و فعالیت بدنی به عزت نفس، اعتماد،اطمینان و بهبود مناسبات اجتماعی و وضعیت روانی کمک می کند.


دکتر تمدن ادامه داد:اگرچه فواید بهداشتی و اجتماعی فعالیت های بدنی باید زنان را در مشارکت اینگونه فعالیت ها تشویق کند، اما نباید از این حقیقت که در مناطق بومی و روستایی و حاشیه شهر که درآمد کمی دارند و زنان ممکن است نیاز به اعمال حمایتی مثل تغذیه کافی، آموزش برای درآمدزایی، توصیه هائی متناسب با وضعیت فرهنگی خاص خودشان داشته باشند از آنها انتظار فعالیت های بدنی داشت.


نائب رئیس هیأت پزشکی استان فارس افزود:با توجه به آنکه بر روی ورزشکاران زن تحقیقات دقیق و گسترده ای صورت نگرفته به همین دلیل یک اتفاق نظر کلی در مورد سطح عملکرد آنها وجود ندارد.در هر حال نمی توان این موضوع را انکار کرد که وضعیت جسمی زنان با مردان متفاوت است و براساس نظرسنجی ها اکثر ورزشکاران زن معتقد به افت عملکرد بدنی در جریان دوران قاعدگی هستند، اما طبق گزارشات از لحاظ فیزیکی زنانی بوده اند که در طی زمان قاعدگی قادر به شکستن رکوردهای جهانی شده اند، شاید شنیدنش جالب باشد که در المپیک سال ۱۹۵۶ ملبورن، ۳ تن از برندگان مدال طلا حامله بوده اند.


وی در ادامه بیان داشت:در هر حال با توجه به ارزش والای زنان و اینکه نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند و همچنین محور خانواده به شمار می آیند به نظر می رسد باید از نظر روحی و جسمی از سلامت و شادابی کافی برخوردار باشند و ورزش یکی از مهمترین طرقی است که به زنان کمک می کند تا ضمن شرکت در فعالیتهای ورزشی، وظایف مادری را بهتر انجام داده و فرزندان را بهتر مورد تعلیم و تربیت قرار داده و نسل سالمتری به جامعه تحویل دهند. امروز ورزش یکی از مهمترین وسایل و ابزار رشد فکری و جسمی در جامعه است.


دکتر تمدن در پایان نیز اظهار داشت:با توجه به آنکه ایجاد و توسعه سلامتی و فعالیتهای تفریحی از طریق عمومی نمودن ورزش و فعالیتهای بدنی در میان مردم یکی از اهداف دولتهاست باید مسئولان تلاش کنند در میان جوامع زنان و دختران علاقه به ورزش و انگیزه انجام تمرینات ورزش را ایجاد نموده به گونه ای که آنها را قادر سازد تا ورزش را بعنوان یک ضرورت در برنامه روزمره خود بپذیرند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.