یک مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که از رژیم های کم کربوهیدرات استفاده می کنند و مصرف کربوهیدرات ها را در رژیم غذایی خود خیلی محدود می کنند ممکن است با این کار طول عمرشان را کاهش دهند.
محققان با استفاده از اطلاعات مربوط به ۲۵۰۰۰ آمریکایی، متوجه شدند که احتمال مرگ زودرس در یک چهارم افرادی که هر روز حداقل میزان کربوهیدرات را مصرف می کنند، در طی شش سال آینده بیشتر از افرادی است که به اندازه کافی در طول روز از کربوهیدرات ها استفاده می کنند و به طور خاص، میزان مرگ و میر این افراد در اثر بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان بیشتر از سایرین بود.
این پژوهش به تازگی در نشست سالانه انجمن قلب و عروق اروپا در مونیخ آلمان انجام شد.
کارشناسان اظهار داشتند که این مطالعه نمی تواند علت و معلول را اثبات کند، اما این یافته ها تأثیرات بالقوه چنین رژیم های غذایی یا هر نوع رژیم سخت را بر سلامت دراز مدت افراد نشان
می دهد.
در رژیم های کم کربوهیدرات معمولا مصرف مواد غذایی پروتئینی بیشتر می شود و افراد از محصولات گوشتی و لبنی بیشتری در برنامه غذایی روزانه شان استفاده می کنند و در عوض مصرف انواع سبزیجات، میوه ها و غلات در این مدل رژیم ها بسیار محدود می شود. رژیم های اتکینز و کتوژنیک دو نمونه از این نوع رژیم های کم کربوهیدرات هستند.
هم رژیم های دارای کربوهیدرات بالا و هم رژیم های کم کربوهیدرات هر دو می توانند طول عمر افراد را کاهش دهند.
در مطالعه جدید دیگری محققان دریافتند افرادی که به طور معمول مقدار متوسطی کربوهیدرات (در حدود۵۰ تا ۵۵ درصد از کالری دریافتی روزانه) در رژیم غذایی روزانه خود استفاده می کنند، به طور متوسط طول عمر بیشتری دارند.
هیچکدام از این مطالعات نشان نمی دهد که محتوای کربوهیدرات در رژیم های غذایی عامل اصلی در طول عمر است، اما همه این مطالعات یک بار دیگر تاکید می کنند که :
اعتدال بهترین روش در حفظ سلامتی افراد در دراز مدت است.
حمید میرزایی سروشک - مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان هرمزگان
ارسال نظر