با مصرف انواع ترکیبات غذایی حاوی پروتئین، آمینواسیدهای سازنده عضلات وارد جریان خون میشوند و ضمن انتقال به سلولهای عضلانی برای ترمیم آسیبهای ناشی از تمرین و ساخت فیبرهای عضلانی جدید مورد استفاده قرار میگیرند.
زمانی که پروتئین کافی به بدن میرسد هم حجم و تودهعضلانی بدن ورزشکار افزایش می یابد و هم در تنظیم متابولیسم و حفظ توده عضلانی ورزشکار نقش اساسی دارد.
منابع مهم پروتئین برای عضله سازی
تخم مرغ حاوی مقادیر فراوانی اسیدآمینه، لوسین است که میزان سنتز پروتئین را در بدن برای ساخت عضلات افزایش میدهد؛ علاوه بر این ترکیبات مغذی دیگری هم از قبیل فسفولیپید، اسید چرب امگا ۳، کلسترول، ویتامین D و ویتامینهای گروه B در آن وجود دارند که به رفع خستگی و افزایش انرژی کمک میکنند.
سینه مرغ ؛ مصرف سینه مرغ بعد از ورزش در کاهش چربی و افزایش میزان توده عضلانی موثر است.
کره بادام زمینی؛ سرشار از ترکیبات مغذی نظیر پروتئین، چربی و کربوهیدرات است که کالری لازم برای افزایش حجم عضلات را فراهم میکند .همچنین حاوی منیزیوم است که باعث بهبود عملکرد ورزشکار خواهد شد .سایر منابع حاوی پروتئین شامل لبنیات ،حبوبات و سویا است.
متخصص نغذیه/ محبوبه عسگری رئیس هیات پزشکی ورزشی گچساران
ارسال نظر