سه‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۴

نکات تغذیه ای حین فعالیتهای ورزشی

تغذیه

رعایت نکات تغذیه ای در حین ورزش و فعالیت ورزشی به ویژه در مسابقات طولانی اهمیت ویژه دارد

رژیم غذایی ورزشکاران در کنار تمرینات منظم و مداوم بزرگترین تاثیر را بر عملکرد  ورزشکار می گذارد. پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می تواند به پیشگیری از بروز آسیب ها و بیماری ها در جریان تمرینات و مسابقات کمک کند. 
غذای  ورزشکاران همیشه مورد توجه بوده است، اما شاید به تغذیه در حین تمرین یا مسابقه آنچنان توجهی نشده باشد. لذا لازم است ورزشکاران و مربیان در این زمینه اطلاعاتی داشته باشند. تغذیه هنگام مسابقه به ویژه اگر مدت زمان مسابقه طولانی باشد بسیار ضرورت دارد.
غذای حین مسابقات
در ورزش های سبک و ورزش هایی که کمتر از 1 ساعت طول می کشند به غذایی حین مسابقه نیاز نداریم. ذخیرة گلیکوژن عضلات، انرژی لازم برای فعالیت ورزشی را تأمین می‌کند و نیازی به مصرف قند خارجی نیست.
کربوهیدرات دریافتی حین ورزش منجر به پیشگیری از خستگی نمی شود بلکه آن را به تاخیر می اندازد.
هر 30 دقیقه 25 تا 30 گرم کربوهیدرات  و هر 20-15 دقیقه 1لیوان مایعات با غلظت 8-4% کربوهیدرات مصرف کنند.
اگر غلظت نوشیدنی ها کمتر از 5% باشد ناکافی است و اگر بیشتر از 10% باشد باعث کرامپ تهوع و اسهال می شود.
در ورزش های استقامتی ، گلوکز ماده ای است که هر 15-10 دقیقه به انرژی تبدیل می شود و باید جبران شود.
حفظ مایعات بدن در اجرای ورزشی اهمیت دارد. مصرف مایعات درحین (در مواقع لزوم) و بویژه در آب و هوای داغ اهمیت دارد.  
در طی ورزش برای جایگزینی مایعات از دست رفته و اجتناب از گرمای بیش از حد هر20- 15 دقیقه ،350-150سی سی مایعات بنوشید،مایعات سرد بهتر است چرا که به سرعت جذب می شوند و حرارت مرکزی بدن را سریعتر پایین می آورند.
جایگزینی نمک وقتی اهمیت می یابد که زمان فعالیت ها بیش از یک تا دو ساعت به طول انجامد یا در کسانی که مقدار زیادی سدیم از دست می دهند ( بیش از 3 تا 4 گرم ) را از طریق تعریق از دست می دهد.
در طی فعالیت ورزشی برای بزرگسالان هر 15 تا 20 دقیقه در طول تمرین آب بنوشند و برای کودکان 10 تا 15 یک بار الزامی است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.