در شرایط کنونی الگوهای تغذیه ای ناسالم اعم از استفاده فراوان از غذاهای فرآوری شده و کنسروی، نوشابه های گازدار و نوشیدنی های حاوی مقادیر زیادی قند، مصرف تنقلات و شیرینی جات به میزان فراوان، استفاده از غذاهای سرخ کردنی، نخوردن صبحانه، مصرف فراوان نمک، و عدم استفاده از میوه جات و سبزی جات و لبنیات به صورت روزانه، باعث بروز بیماری های مزمن و غیرواگیری به مرور زمان می شود که سلامت جامعه و به تبع آن سلامت روحی افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. در واقع، جامعه ای که تغذیه سالم نداشته باشد، جامعه ای است با انواع مشکلات بهداشتی و پزشکی.
ارتقای سلامت در جامعه به میزان بسیار فراوانی با تغذیه سالم افراد جامعه در ارتباط است. رسیدن به این هدف نیازمند همیاری و همکاری گسترده نهادها و سازمان های مختلف و هم چنین تک تک افراد جامعه است. هیچ چیز مهمتر از سلامتی برای افراد جامعه و خانواده های آنهاست. بایدبدانیم که سالم بودن مترادف است با فعالیت بدنی، تغذیه سالم و بهداشت روانی. داشتن فعالیت بدنی و تغذیه سالم بهداشت روانی ما را نیز بهبود می بخشد. درست است که دانش افراد جامعه در خصوص تغذیه سالم ارتقا یافته است، اما در واقع این دانش و آگاهی باعث عمل صحیح در جامعه نشده است وموارد بسیاری از الگوهای تغذیه ای ناسالم را در جامعه مشاهده می کنیم. و به تبع آن افزایش شیوع بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، دیابت، فشارخون، هایپرلیپیدمی، بیماری های تنفسی و....
در واقع تغذیه سالم در پویایی توسعه و نشاط جامعه نقش کلیدی را بر عهده دارد و برای تامین سلامت جامعه توجه به الگوهای صحیح تغذیه ای و عمل به آن ها توسط افراد جامعه اصلی ترین عامل است.
فرناز نوری زاده- مسئول کمیته تغذیه هیات پزشکی ورزشی استان لرستان
ارسال نظر