چند راه کار ساده:
شکل غذا خوردنتان باید منظم باشد. مثلا اگر یک روز سه وعده بخورید، یک روز یک وعده و روز دیگر شش وعده، بدن شما گیج می شود و این اثر گرمازایی به حداقل می رسد. منظم غذا بخورید و صبحانه را فراموش نکنید
وعده های غذایی را افزایش دهید. اینطوری کالری بیشتری می سوزانید. البته وعده هایتان کوچک باشد.
مهم ترین بخش اما محتوای غذاهاست:
پروتئین ها بیشترین اثر گرما زایی را دارند. مثلا گوشت لخم تا 30 درصد کالری سوز است. یعنی اگر یک وعده ی حاوی سینه ی مرغ آب پز یا استیک کم چرب حاوی 500 کالری انرژی میل کنید می توانید انتظار داشته باشید که 150 کالریش بسوزد و هرز برود
غذاهای پر کلسیم کالری سوزهای خوبی هستند. لبنیات کم چرب هم پروتئین و هم کلسیم بالایی دارند. فراموششان نکنید
غلات سبوس دار انتخاب های خوبی هستند:جو دوسر و برنج قهوه ای برای هضم به کالری سوزی بالایی نیاز دارند. مضاف بر این که فیبر بالایی دارند و دفع را زیاد می کنند.
عدس...بله عدس کیمیایی است. یک فنجان آن حاوی میزان بالایی آهن است و درصد بالایی از نیاز به آهن را مرتفع می کند. باید بدانید که کمبود آهن متابولیسم بدن را پایین می آورد و سوخت و ساز کم می شود. البته عدس پروتئین زیادی دارد و کالری سوز خوبی است.
فلفل قرمز و چای سبز را هم که دیگر همه می دانند که چه کالری سوزهای خوبی هستند. بخورید و بیاشامیدشان و البته شورش را درنیاورید که می توانند مضر باشند
دکتر امید مرجمکی – رئیس کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان البرز
ارسال نظر