شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۵

چگونه غذا بخوریم تا کالری بیشتری بسوزد؟

آزمون سطح تغذیه

واضح است که برای هضم و جذب و دفع هر غذایی باید کالری سوزاند.این هم روشن است که بعضی غذاها اثر کالری سوزی بیشتری دارند اما برای این که این اثر یا همان thermogenic effect of food بیشتر شود چه کار باید کرد؟

چند راه کار ساده:



شکل غذا خوردنتان باید منظم باشد. مثلا اگر یک روز سه وعده بخورید، یک روز یک وعده و روز دیگر شش وعده، بدن شما گیج می شود و این اثر گرمازایی به حداقل می رسد. منظم غذا بخورید و صبحانه را فراموش نکنید



وعده های غذایی را افزایش دهید. اینطوری کالری بیشتری می سوزانید. البته وعده هایتان کوچک باشد.



مهم ترین بخش اما محتوای غذاهاست:



پروتئین ها بیشترین اثر گرما زایی را دارند. مثلا گوشت لخم تا 30 درصد کالری سوز است. یعنی اگر یک وعده ی حاوی سینه ی مرغ آب پز یا استیک کم چرب حاوی 500 کالری انرژی میل کنید می توانید انتظار داشته باشید که 150 کالریش بسوزد و هرز برود



غذاهای پر کلسیم کالری سوزهای خوبی هستند. لبنیات کم چرب هم پروتئین و هم کلسیم بالایی دارند. فراموششان نکنید



غلات سبوس دار انتخاب های خوبی هستند:جو دوسر و برنج قهوه ای برای هضم به کالری سوزی بالایی نیاز دارند. مضاف بر این که فیبر بالایی دارند و دفع را زیاد می کنند.



عدس...بله عدس کیمیایی است. یک فنجان آن حاوی میزان بالایی آهن است و درصد بالایی از نیاز به آهن را مرتفع می کند. باید بدانید که کمبود آهن متابولیسم بدن را پایین می آورد و سوخت و ساز کم می شود. البته عدس پروتئین زیادی دارد و کالری سوز خوبی است.



فلفل قرمز و چای سبز را هم که دیگر همه می دانند که چه کالری سوزهای خوبی هستند. بخورید و بیاشامیدشان و البته شورش را درنیاورید که می توانند مضر باشند



دکتر امید مرجمکی – رئیس کمیته آموزش هیات پزشکی ورزشی استان البرز


ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.